tiistai 26. maaliskuuta 2013

Päivän pohdintoja

Raha pakkaa pyörimään mielessä useampanakin päivänä, mutta tänään olen miettinyt sitä harvinaisen paljon.

By Evan-Amos (Own work) [Public domain], via Wikimedia Commons

Minulle tärkeintä tulevassa työssäni on se, että ala kiinnostaa minua ja tiedän, että työlläni on merkitys. Olen kuitenkin siitä onnekas, että haaveammattini on hyväpalkkainen. Vaikka palkka olisi kuinka iso, niin sen saisi varmasti käytettyä, mutta varsinaisesta rahapulasta ei kuitenkaan tulevaisuudessa tarvitse kärsiä. Olisinko valmis kuitenkin opiskelemaan alalle, josta ei saisi näin varmaa tai hyvää tuloa? Ei ole helppo kysymys, ei. Perheeni ei ole mitenkään hyvätuloinen ja olen oppinut siihen, että pienemmälläkin rahalla pärjää ja voi olla onnellinen. Eli ehkä valitsisin ensisijaisesti mukavan ammatin ja jatkaisin lottoamista. Haluaisin työpaikan kuitenkin olevan suhteellisen varma, jos se sitä tässä maailmassa koskaan voi olla. Mieheke on nimittäin alalla, jossa pätkätyöt ovat enemmän sääntö kuin poikkeus, joten olen nähnyt millainen stressi työpaikan etsimisestä ja tukihakemusten täyttämisestä on.



Vaikka palkka ei ole itselleni työssä se tärkein asia, varsinainen rahattomuus ärsyttää. Opiskelijana ja pätkätyöläisen vaimokkeena olen kuitenkin hiljalleen tottunut siihen. Ei auta kuin ajatella, että asiat järjestyvät jotenkin. Elämä kannattalee, tähänkin asti asiat ovat aina jotenkin järjestyneet ja muita paikkansa pitäviä kliseitä. Nytkin näytti välillä häiden suhteen täysin mahdottomalta. Onneksi sitä kuitenkin jaksoi jotenkin luottaa, että miehekkeelle tulee enemmän tunteja ja omat kesätyöni varmistuvat. Ja kyllähän molemmat ovat toteutuneet eli valoa jälleen taivaanrannassa :)

Teddy bear money box
By Nick J Adams

En voi kuitenkaan kieltää, ettei ahdistaisi käydä kaupassa ja laskea, riittävätkö rahat. Olisi ihanaa voida valita kauppakoriin ihan mitä haluaa. Ei se unelmien ostoskori sisältäisi tuoretta kalaa, smoothieita tai valmiita salaatteja joka päivälle. Itse asiassa se olisi aika samanlainen kuin nyt, mutta sisältäisi hieman enemmän suomalaista, luomua ja reilua kauppaa. Tärkeintä olisi kuitenkin, että voisi ostaa niitä haluamiaan ruokia huomioiden maun, terveellisyyden ja ekologisuuden. Niin, ettei tarvitsisi aina tuijottaa niitä kilohintoja.



Ja lopulta kuitenkin asenne ratkaisee valtavasti. Voisin ajatella elämää näin: "Häät tulossa eikä rahaa, ei kyllä rahaa mihinkään muuhunkaan, liikaa kouluhommia, kesälläkään ei tule olemaan käytännössä lainkaan lomaa." Mun mielestä seuraava on kuitenkin paljon parempi ja uskon siihen ihan täysillä: "Ihanaa, me mennään naimisiin ihan kohta! Miehekkeelläkin on ollut töitä lähiaikoina, kevät tulossa kovaa vauhtia ja koko kesä sitten kaikkea uutta jännää opittavaa ja nähtävää. Ja oikeesti, pääsiäisloma!"




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti