maanantai 1. huhtikuuta 2013

Murua rinnan alle




Arvatkaapa mitä?
Meillä on pitopalvelu!

Loppujen lopuksi valintaprosessi oli helpompi, mitä osasin ajatella. Marraskuussa lähetimme tarjouspyynnön useammalle eri pitopalveluyritykselle. Pitopalveluita olimme löytäneet googlettamalla ja sitten Naimisiin.infon foorumin avulla. Tarjouspyyntöön laitoimme häiden ajankohdan, henkilömäärän ja haluamamme menun. Mainitsimme haluavamme tietää kokonaishinnan ja kaiken, mitä siihen sisältyy: tarjoilijat, alkumaljojen tarjoilut, matkakulut, käyttävätkö omiaan/paikan/vuokrattuja astioita, servetit jne.


Saimme hyvin vastauksia, mutta tietenkin osa jätti vastaamatta, vastasi puutteellisesti ja yhdellä taisi olla helmikuu 2014 jo täynnäkin. Lähetimme vielä kuukauden kuluttua muistutusviestin ja saimme vielä muutaman vastauksen. Kokosimme vastaukset excel-taulukkoon, jonka sarakkeina olivat: Pitopalvelun nimi, Paikkakunta, Tarjoilijoiden hinta, Matkakulut, Astiakustannukset, Ruoan hinta/hlö * 80 hlö ja vapaa kuvaus. Taulukosta oli sitten helppo verrata pitopalveluita.

Vastauksien jälkeen otimme huomioon kolme halvinta pitopalvelua. Hinta ei ollut kuitenkaan ainoa valintaperusteemme vaan huomioimme myös saamamme vastauksen ja sen kattavuuden. Listalla ei kovin korkealle noussut vastaus, joka oltiin kirjoitettu Caps Lock -päällä ja puolet kysymyksistä oltiin ohitettu. Onneksi halvimpien pitopalveluiden joukkoon mahtui pari todella hyvää vastausta :) Yhden pitopalvelun kolmesta halvimmasta saimme rankattua pois myös omien ja isän kokemuksien myötä.


Viimeiset kaksi pitopalvelua tapasimme kasvotusten. Ensimmäisen vaihtoehdon tapaamisen jälkeen olimme molemmat suhteellisen tyytyväisiä, mutta tietyt pienet asiat jäivät kuitenkin vaivaamaan ja itselleni jäi hieman sellainen olo, että jotain jäi puuttumaan. Toisen pitopalvelun tapaamisessa tiesimme molemmat varsin nopeasti, että oikea pitopalvelu on löytynyt. Pitäjä oli hyvin ystävällinen, mutta siitä huolimatta järjestelmällinen. Hänestä huokui myös sellainen asenne, että kaikki on mahdollista ja kaikki onnistuu. Päädyimmekin sitten allekirjoittamaan sopimuksen samalla tapaamisella vaikka olimme etukäteen päättäneet miettiä asiaa viikonlopun yli. Mitä sitä turhaan miettimään, kun tiesimme heti uskaltavamme jättää ruoat hänen yrityksensä huoleksi :)

Suosittelen ehdottomasti pitopalveluiden tapaamista ihan kasvokkain jo ennen varsinaisen päätöksen tekoa. Sanoimme kyllä puhelimessa tapaamista sovittaessa selkeästi, että meillä on vielä pari vaihtoehtoa pitopalveluksi ja haluaisimme tavata nyt kasvokkain ennen varsinaista päätöstä. Tapaaminen oli mielestäni hyvä olla, koska henkilökemioiden yhteen sopiminen on kuitenkin hyvin tärkeää ja ainakin meidän pitopalveluyrittäjämme toi esille monia asioita, joita emme olleet edes osanneet ajatella häiden järjestämisessä. 


Sovimme, että otamme heihin yhteyttä seuraavan kerran viimeistään syyskuussa. Järjestämme sitten uuden tapaamisen, jossa keskustelemme tarkemmin aikataulusta, menusta jne. Kuukausi ennen häitä ilmoitamme alustavan vierasluvun sekä ruoka-ainerajoitteet. Tiistaina ennen häitä saa sitten tehdä vielä viimeiset muutokset.

Nyt meillä on sitten päätettynä ja varattuna:
- Kirkko
- Juhlapaikka
- Pitopalvelu

Kyllä me ehkä ehditään vielä saamaan kaikki valmiiksi ;)



All photos by B-natix

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti